Over hele verden markeres dagen med kampanjer for å trekke oppmerksomhet til sykdommen. I år setter Diabetesforbundet fokus på forskning, med utdeling av forskningsprisen 14. november.
Verdens diabetesdag ble opprettet i 1991 av International Diabetes Federation og Verdens helseorganisasjon i bekymring for den økende helsetrusselen som diabetes utgjør.
Dagen ble en offisiell FN-dag i 2007, og gir global oppmerksomhet til diabetes, spesielt til forebygging og bevisstgjøring rundt sykdommen.
Datoen 14. november ble valgt fordi det er fødselsdagen til Frederick Banting (1891–1941), som sammen med Charles Best (1899-1978) var sentral i oppdagelsen av insulinet i 1922.
Engasjer deg!
Slik kan du markere dagen og støtte kampen mot diabetes:
- Følg med på utdelingen av Diabetesforbundets forskningspris 14. november fra kl 17 – enten kom til Samfunnssalen i Oslo eller se utdelingen via streaming på Facebook eller Diabetes.no.
- Delta på et arrangement i ditt nærmiljø – finn ditt lokallag her.
- Kle deg i blått for diabetes, og bruk diabetesnålen for å markere at vi står sammen i kampen mot diabetes.
- Spre kunnskap om diabetes ved å like og dele innhold på Diabetesforbundets Facebook-, Twitter- og Instagram-profiler.
- Legg den blå ringen på profilbildet ditt på Facebook ved å laste ned denne appen (på mobil eller nettbrett)
- Vipps valgfritt beløp til Diabetesforbundets forskningsfond: #131293 – og oppfordre andre til å gjøre det samme!
- Start din egen innsamling for diabetessaken.
Tusen takk for at du engasjerer deg i diabetessaken. Sammen for et godt liv med diabetes – og en framtid uten.
Hva betyr den blå sirkelen?
Den blå sirkelen – Unite for diabetes – er et globalt symbol for diabetes, og fordi den internasjonale diabetesfargen er blå, er den blitt brukt i sirkelen. Den blå sirkelen er logoen til Verdens diabetesdag og betegner det viktige samholdet i det globale diabetessamfunnet.
På tvers av kulturer symboliserer sirkelen liv og helse. Blåfargen henviser til himmelen som forener alle nasjoner, og som også er fargen på FN-flagget.
Kilde: www.diabetes.no